Utvikling av digitale produkter
Utvikling av digitale produkter

Digitalt sikkerhetskurs for Oslo Havn

Automatisk løsning for å sikre at alle som kommer inn på havneområdet har bestått nødvendig sikkerhetskurs.

I en havn foregår mye på en gang – skip, trailere, trucker, tau og kraner i bevegelse utgjør en sikkerhetsrisiko for alle menneskene som befinner seg på havneområdet. Derfor må alle som skal inn i havnen gå gjennom et grunnleggende sikkerhetskurs i henhold til den internasjonale ISPS-koden.

Å sikre ISPS-compliance er en tidkrevende og manuell prosess for mange havner verden over. For å spare tid og ressurser utfordret havnene i Oslo, Kristiansand og Stavanger oss til å utvikle en enkel, automatisert og kostnadseffektiv måte å sikre at alle besøkende til havnene har bestått et ISPS-kurs.

Vi tok oppdraget, og bestemte oss for å løse det med såkalte "low-code" verktøy, som gjør det mulig å sette opp digitale tjenester mye raskere enn ved å programmere alt fra bunn.

Vi hyret inn en profesjonell videograf for å spille inn kursvideoer på kontoret vårt, fikk tegnet opp illustrasjoner av typiske scenarioer som kan utspille seg i havneområdet, og laget et sett av spørsmål som kursdeltakerne må svare riktig på for å komme videre i kurset.

Ved hjelp av en digital kursplattform gjorde vi kurset tilgjengelig på nettet. Til slutt satt vi opp verktøy som Airtable og Zapier for å automatisere prosesser og dataflyter slik at kursbevis sendes ut automatisk, og havnepersonellet får en oppdatert oversikt over alle personene som har bestått kurset og som dermed kan gis tilgang til havneområdet.

Resultat: 3000+ kursbevis sendt ut

Resultatet av leveransen ligger live på ispskurs.no, og i skrivende stund har over 3000 mennesker fullført kurset. For havnene som var vår kunde har kurset løst et problem og drastisk effektivisert et sett av prosesser som tidligere ble gjort manuelt.

Vil du høre mer?

Hvis du har en lignende utfordring til oss, eller bare vil høre mer om hvordan vi gjennomførte dette prosjektet, nøl ikke med å ta kontakt med oss for en prat.

Interessert i å høre mer?

Kontakt oss
eller ring Christer på
+47 400 52 503