Validering
Digital produktutvikling på lavkode

"Strava for motorsyklister" – app for MC-miljøet i Norge

En digitalt samlingssted for å planlegge turer, dele fine ruter, invitere til samkjøring, og kommunisere med andre MC-førere. Bygget på lavkodeplattformen Bubble.

Kunde
NAF - Norges Automobil Forbund
År
2021-23

Dette er historien om et innovasjonsprosjekt som ikke startet med en idé, men med en kundegruppe. En vanvittig lidenskapelig kundegruppe. Dette er historien om et innovasjonsprosjekt som handler om å gjøre livet et par hakk bedre for norske motorsyklister.

Omtrent 100.000 mennesker er aktive motorsyklister i Norge. Mange av disse brenner for MC, snakker om MC, og går konstant rundt og gleder seg til sin neste MC-tur. Sammen med NAF stilte vi oss derfor følgende spørsmål i 2021: hvordan kan vi skape noe som er verdifullt, samlende og helt nytt for MC-miljøet i Norge?

Tre overraskende innsiktsfunn

Som alltid startet vi prosjektet med blanke ark og behov for kundeinnsikt. Derfor gikk vi i gang med å kontakte så mange motorsyklister som mulig. Etter at vi hadde snakket med flere titalls av dem, identifiserte vi tre interessante funn, her illustrert med direkte sitater fra MC-førere:

“I forfjor kjørte jeg 2510 kilometer, i fjor ble det 2662, og i år håper jeg å bikke 3000”

Mange av MC-førerne hadde full kontroll på nøyaktig hvor langt de har kjørt hvert år, og bruker dette som et måltall på hvor dedikerte de er til hobbyen sin. Jo flere kjørte kilometer, jo bedre!

“La meg vise deg bildene fra turen til Sognefjorden i fjor, de ligger inne på denne Facebookgruppa…”

Motorsyklistene deler bilder fra kjøreturene sine, samt tips til fine kjøreruter med hverandre på Facebook. Dette synes vi var ekstra spennende, fordi når det finnes Facebookgrupper som dekker et spesifikt behov betyr det ofte at det finnes en mulighet for å lage tjenester eller produkter som dekker kundebehovet på en mer hensiktsmessig måte enn det Facebookgruppen får til.

“Det er mye hyggeligere å kjøre sammen med andre enn å kjøre alene. Men det bør være noen med samme kjørestil som meg, eller kanskje til og med noen med samme sykkel..”

MC-kjøring er rett og slett best sosialt, men å finne andre å kjøre sammen med er ikke alltid enkelt.

Løsningen: En digital plattform for MC-miljøet i Norge

Basert på disse tre funnene pluss masse annen kundeinnsikt, bestemte vi oss for å prototype en digital plattform for motorsyklister i Norge. Som sagt, så gjort. 

Etter mange runder med iterasjoner, testing, prøving og feiling, er NAF MC sin nye app lansert. Her kan MC-førere blant annet gjøre følgende:

  • Opprette samkjøringsturer som andre medlemmer kan melde seg på.
  • Finne anbefalte ruter fra NAF eller fra andre medlemmer, samt legge til ruter man selv vil anbefale til andre.
  • Logge antall kilometer kjørt per sesong (“Strava for motorsykkel”).
  • Samle all informasjon om sine egne motorsykler på ett sted, i den “digitale garasjen” som finnes i appen.
  • Dele bilder fra kjøreturer med andre medlemmer, og kommunisere med andre medlemmer via meldinger og kommentarer, slik man er vant til fra sosiale medier.
  • Melde seg på fysiske kurs.
  • Gjennomføre digitale kurs.

4000 brukere and counting

Appen ble lansert i App Store i forkant av MC-sesongen 2022. Deretter startet vekstarbeidet for å få kunder og brukere til MC-appen.

I løpet av første MC-sesong klokket vi inn over 4000 brukere. Braver fikk fornyet tillit av NAF i 2023, og skal dermed jobbe videre med vekst og markedsføring av MC-appen med mål om over 10.000 brukere i løpet av 2023.

"Det Braver har fått til siden vi fikk grønt lys for noen måneder siden, det er rett og slett rørende. Det er så sinnsykt bra jobba!"
Jan Harry Svendsen
Prosjekteier MC i NAF

Ønsker du å se på mulighetene for produktutvikling i din bedrift?

Book en digital prat med Christer.

Interessert i å høre mer?

Kontakt oss
eller ring Christer på
+47 400 52 503