Innovasjonstrening

Startup-skolen Early Stage

Praktisk, gratis entreprenørskapsutdannelse til 150+ studenter. Vårt bidrag til et mer entreprenørielt Norge.

Kunde
År
2016 – 2021

Hvorfor er entreprenørskapsutdanelse så teoretisk på landets høyskoler og universiteter?

Hva ville skjedd hvis unge mennesker fikk lære entreprenørskap i praksis, ved å gjøre det i stedet for å bare høre om det?

Hvor mye verdi kan bli skapt hvis unge talenter startet sine karrierer med et entreprenørielt mindset og ferdigheter?

Dette var spørsmålene vi stilte oss selv tilbake i 2016. Jacob Mørch og Christer Dalsbøe hadde fått sine egne læringsreiser som henvholdsvis gründer av Easybnb og første ansatt i techselskapet Timely, og ønsket å gi flere gründerspirer en lignende opplevelse.

Dessverre var det på dette tidspunktet ikke noe naturlig sted å dra for å lære praktisk entreprenørskap, så vi bestemte oss for å ta saken i egne hender ved å skape vårt eget studieprogram.

En helt annerledes læringsopplevelse

I 2016 ble det første Early Stage-programmet gjennomført i Bergen, takket være økonomisk støtte fra Sparebanken Vest, VIS Innovasjon og Bergen Kommune, og takket være de 17 studentene som valgte å bruke tid og energi på å lære seg noe nytt, helt uten å få studiepoeng for det.

Deltakerne i Early Stage fikk oppleve en læringsopplevelse som skilte seg tydelig fra det de var vant til fra sine studier ved Universitetet, Handelshøyskolen og Høgskulen i Bergen. Under Early Stage-samlingene ble de sendt ut på gaten for å snakke med ekte kunder og grave etter kundeproblemer, og de ble utfordret til å lage prototyper og forsøke å selge dem til kunder, til å teste ulike forretningsmodeller, til å lage nettsider som forklarer produktet de prøver å skape, til å svare på henvendelser fra kunder som ikke var fornøyd med det de hadde kjøpt, og alle de andre tingene man må håndtere når man skal bringe en ny idé til markedet.

Studentene prøvde, feilet, og prøvde igjen og igjen, helt til de fleste teamene nådde målet om å lansere og selge et nytt produkt i løpet av åtte korte uker. Med andre ord: de øvde seg på entreprenørskap i den eneste treningsarenaen som gir dønn ærlige og reelle læringsopplevelser - den virkelige verden.

Siden den gang har mange flere studenter fulgt i deres fotspor. I skrivende stund har over 150 studenter gått gjennom Early Stage og fått sin første entreprenørskapsopplevelse.

Disse tidligere deltakerne har startet minst ni selskaper, hentet millioner av kroner i tidligfaseinvesteringer fra investorer, og lansert innovasjonsprosjekter som intraprenører i større virksomheter.

Vårt bidrag til et mer entreprenørielt samfunn

Early Stage eksisterer kun fordi vi tror entreprenørskap som en positiv kraft for å løse problemer, skape verdi og drive samfunnet fremover. Vi tjener ikke penger på å gjennomføre disse programmene, men vi har likevel gjort det hvert eneste år siden 2016 – dette er vårt dugnadsprosjekt for å bidra til at Norge får flere av de gründerne vi sårt trenger i møte med en usikker fremtid.

Vi retter en stor takk til våre nåværende og tidligere samarbeidspartnere for å gjøre Early Stage mulig: Sparebanken Vest, Bergen Kommune, VIS Innovasjon, De Bergenske Hoteller, Innovasjon Norge, og Sparebank 1 Nord-Norge.

“Early Stage gav meg en verdifull verktøykasse, alt fra arbeidsmetodikker, digital markedsføring, pitching, entreprenørskap i praksis til at det faktisk er mulig å lansere et produkt på kort tid. I tillegg møtte jeg min medgründer Arve under Early Stage!“
Vilde Regine Tellnes
Tidligere ES-deltaker. Nå gründer og CEO, Healthy Eats AS

Ønsker du å se på mulighetene for produktutvikling i din bedrift?

Book en digital prat med Christer.

Interessert i å høre mer?

Kontakt oss
eller ring Christer på
+47 400 52 503