Kunde
Industri
År
2022Bidragsytere
Link til prosjektet
http://seffoslo.no
For ganske nøyaktig et år siden startet Gunnar hos oss prosjekt Seff Oslo, et nyhetsbrev for folk i Oslo som digger å finne på kule ting i byen sin. Seks måneder etterpå hadde Seff 10.000 abonnenter. Dette er historien om hvordan det gikk seg til.
Men før vi kommer så langt, bør vi fortelle hvorfor vi startet dette: utover at det er gøy å skrive nyhetsbrev og følge med på hva som skjer i bylivet, så er det en forretningsmessig mening bak prosjektet. Nyhetsbrev er en global megatrend om dagen, og vi ønsket å lære mer om nyhetsbrev både som kommunikasjonsmedium og som vekstkanal. Den beste måten å lære det på, var ved å prøve å gjøre det selv, helt fra scratch.
Dermed ble Seff født - til glede for lesere, og til læring for oss.

Historen bak Seff Oslo – gjenfortalt av Gunnar
Seff Oslo startet med at jeg åpnet Instagram på en søndag i november.
Der var det ørten stories av en gigantisk jordklode som var utstilt på Aker Brygge. Det var visst en eller annen lysfestival som jeg ikke hadde fått med meg. Jeg lurte på hvorfor jeg ofte ikke får med meg hva som skjer i Oslo.
Facebook og Google var vennene mine i søket etter å finne på ting, men det var kaotisk å finne frem til de “kule” tingene som skjer i byen. Da slo det meg at det må finnes flere enn meg med samme problem. Det viste seg å stemme.
Her må det nevnes at jeg hadde hatt en fascinasjon for nyhetsbrev ganske lenge. I USA hadde nyhetsbrev hatt en slags renessanse og var plutselig blitt kult. I mine øyne var nyhetsbrev det som gjerne havnet i søppelpost, men det viser seg at det finnes gigantiske nyhetsbrev med millioner av trofaste lesere innen alt fra finansnyheter til mental helse.
Jeg var bitt av basillen og ville starte nyhetsbrev selv.
Av ren tilfeldighet så jeg at sjefen min Jacob hadde hatt en lignende idé tidligere. Jacob hadde postet dette på en intern idé-tavle vi har på jobb. Jeg gikk inn på kontoret hans og pitchet at jeg starter og drifter nyhetsbrevet, mot at Braver tar alle kostnadene.
Jacob var helt med og vi var “in business” (Jacob er såpass kul og det gikk faktisk så fort).
Fra idé til MVP ("minimum viable product")
Idéen var å starte et nyhetsbrev for andre som sliter med å finne på ting i Oslo. Vi lever i en by med et unormalt høyt nivå av ting som skjer, men allikevel er det mange som har følelsen av at det sjeldent skjer noe.
Dette ville vi endre på.
Å sette opp selve nyhetsbrevet gikk relativt fort da jeg hadde lagd flere slike prototyper tidligere: Finne navn, kjøpe passende domene, lage logo, sette opp landingsside, registrere meg hos en epost-leverandør - og deretter sørge for at alle verktøyene snakket med hverandre ved hjelp av NoCode-løsninger som Zapier.
Et nyhetsbrev var født: Seff Oslo. Nå måtte jeg bare få testet verdiforslaget.
Testing av verdiforslag
Jeg meldte meg inn i et forum for folk som bor i Oslo. Deretter skrev jeg en kort og “selgende” tekst om problemet jeg hadde og om andre kjenner seg igjen, med en link til å abonnere på nyhetsbrevet.
Det tok av med en gang. Jeg hadde satt opp varsling for hver gang noen abonnerte på nyhetsbrevet. Det måtte jeg slå av etter en time fordi det ble for mye.
Fra 0 til 1635 faste lesere på tre uker
Verdiforslaget “Fem kule ting som skjer i helgen, sendt ut hver torsdag.” viste seg å være noe mange så verdien av. Jeg la ut innlegg på forumet hver torsdag med link til nyhetsbrevet, og det strømmet rett og slett på med abonnenter.
Eposten som ble sendt ut besto av fem kuraterte eventer som skulle skje den kommende helgen. Kort info om eventet, pluss en link til å lese mer og melde seg på. Kort og enkelt, ikke for mye informasjon.
Da tre uker var gått var lesertallet oppe i 1635.
Veien til 10.000 lesere
Med hjelp fra NoCode-løsningen, så var store deler av den daglige driften automatisert og ganske “hands off”. Dette tillot meg å bruke all tid og fokus på vekst.
Veksten fra Oslo-forumet var begrenset, så det neste på blokka var å sette opp annonser.
Her er en halvkontroversiell mening jeg har: enhver 13-åring er bedre til å lage annonser enn mange proffe markedsførere. Profesjonelle er opptatt av å imponere kollegaer og kunder og ender ofte opp med å lage kompliserte annonser som ser veldig smarte ut, men som ikke funker.
Her er oppskriften min på annonser som produserer billige klikk: lag innhold, ikke annonser. Jeg har laget mange kule annonser, men de som produserer billigst klikk er som regel de “stygge”. Helt enkle bilder laget i app på Instagram eller Tiktok.
Unge hjerner i dag er trent til å scrolle rett forbi annonser, derfor bør du lage en annonse som ser ut som noe niesen din kunne laget. Da leser folk ofte teksten før de skjønner at det er en annonse. Det var nøkkelinnsikten som ledet til billig vekst for Seff Oslo.
Med gang jeg fant ut hvilke annonser som produserte mest effektivt, så puttet jeg alle pengene på dem og lot dem stå og tikke. Hver dag rullet det inn en haug av nye abonnenter.
Nå var egentlig hele prosessen automatisert, så det eneste jeg trengte å gjøre var å sitte i ro og følge med på veksten.
Etter seks måneder var lesertallet oppe i 10.000 trofaste og herlige lesere!
Nyhetsbrev som vekstkanal for våre kunder
I Braver har vi sterk tro på at det skjer bra ting når folk får muligheten til å forme sin egen arbeidsplass og arbeidshverdag.
Om det er noe man ønsker å jobbe med, så er det ofte rom for å starte et prosjekt for læring ved å gjøre kule ting. Gunnar ville bruke sin kunnskap om markedsføring til å jobbe med nyhetsbrev, og da ble det slik.
Etter å ha nådd 10.000 lesere relativt raskt og rimelig, må vi konkludere med at nyhetsbrev som vekstkanal har mye for seg. Fremover vil vi tilby å lage nyhetsbrev for kunder, og dermed bruke alt vi har lært fra Seff til å spre våre kunders budskap til relevante lesere – ta kontakt med Gunnar hvis du vil høre mer om det.
